Capçalera / Header

Marc Gilabert, jugador de la casa, torna al Bàsquet Benigànim



Marc Gilabert, igual que Miguel Ángel Gomar, porten en la seua sang l'ADN del Bàsquet Benigànim ja que els pares jugaren en els primers equips del poble.

El cognom Gilabert torna a estar ben present al nostre club per a alegria de tota la família del Bàsquet Benigànim. El seu pare, Enrique Gilabert va ser membre del primer equip federat de Benigànim, aquell mític CP Beata Inés que va dirigir Juan Puchades des de la temporada 1977/1978 (categoria cadet) fins a la temporada 1981/1982 (categoria juvenil).




Marc va formar part del CB Benigànim des de la seua fundació (2004/2005) i passats uns anys torna a la seua casa. Per a celebrar-ho li hem fet l'entrevista de benvinguda on coneixerem un poc més al base beniganí.



Hola Marc, com estas?

Què estàs fent actualment? (treballes, estudies…).


Hola, primer que res molt content i il.lusionat amb aquest nou repte de tornar a la familia Bàsquet Benigànim després de 10 anys.

Actualment estic treballant en una empresa de telecomunicacions, de la qual forme part com a soci, ubicada a Manises.


Ens ajudes a conéixer la teua biografia esportiva?


Marc: Des de ben menut he practicat el bàsquet, i només es va crear la iniciativa bàsquet Benigànim, allà que vaig anar. On vaig estar fins el 2010, quan vaig decidir dedicar-me als estudis.


Comencem l’entrevista:


1. Recordes com vas descobrir el bàsquet?


Marc: Si, clar. El meu pare, el qual és molt conegut i apreciat en aquest club, va ser el que em va trasmetre l’afició per aquest gran esport.


2. A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?


Marc: Recorde des de ben menut anar amb el meu pare a jugar a les pistes de l’escola. Ens tiràvem hores i hores jugant i mai ens cansàvem. Em venen al cap moltes imatges amb ell.


3. Quin va ser el teu primer entrenador?


Marc: Resultará curiós però el meu primer entrenador al club va ser el meu pare, ja que ell va ser un dels fundadors i aquell primer any va entrenar l’equip del qual jo formava part.


4. Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?

Marc: Fa uns 10 anys que no jugue de forma regular. Jugava en la posició de Base.


5. Què és el que més t’agrada del teu club?


Marc: Del meu club destacaria el bon rotllo que ha hagut sempre, sempre hem sigut com una familia i encara que fa temps que no hi estic, estic segur que seguirà sent així.

Altra cosa que destacaria és l’ambició i les ganes de cadascún dels components per fer crèixer l’escola i que el bàsquet siga conegut cada volta més en el poble; açò crec que és molt important.


6. Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?


Marc: He practicat esport tota la vida, i m’encanta, principalment em fa sentir bé i agust amb mi mateix. El meu objectiu és disfrutar del bàsquet i aportar sempre coses bones a l’equip.


7. Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?


Marc: València Bàsquet desde sempre i m’encanta la garra i energia de Rafa Martínez. Després dos jugadors de la NBA que m’m’agraden molt son Curry i Luka Doncic.


8. A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?


Marc: Practique a diari el fitness i el running, com ja he dit, m’agrada molt fer esport i sentir-me bé.

Cada volta amb menys intensitat, també solc seguir el futbol.


9. T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit?


Marc: M’agrada i pense que deuria de fer-ho més, tal volta per falta de temps, així que he aprofitat aquest periode de quarentena i me´n he llegit uns quants. M’agraden els llibres de “psicología positiva”.


10. T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?


Marc: Sóc més de series que de pel.lícules.

Breaking Bad, Peaky Blinders, Vikings , La casa de papel…son algunes de les meues favorites.



11. Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?


Marc: Sobre tot que disfrute d’aquest gran esport i que intente aportar el màxim possible a l’equip i als seus companys.


12. És la primera vegada que col·labores en la web? Què és el que més t’agrada de les reds socials?


Marc: Si, és la primera vegada que participe.

Pense que hui en dia les reds socials són necessàries per a comunicar-se amb la gent.

Un dels objectius del Bàsquet Benigànim és fer arribar aquest esport a tots i mostrar la manera en la que ens divertim i practiquem bàsquet al poble, així que, fent un bon ús de les xarxes socials crec que podem fer arribar aquest missatge.


Marc, benvingut de nou al teu club i moltes gràcies per participar a la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en el futur.