Capçalera / Header

Entrevistem a "Vince" Vicent Pla (1er fascículo)

Hola a tots, el meu nom és Toni Martínez, secretari del C.B. Benigànim i administrador de webs i pàgines socials tant del club del meu poble com del club amic el C.B. Genovés.

Inicie hui la primera de les entregues que faré durant aquesta temporada sobre entrevistes a protagonistes, personatges i persones que tenen o han tingut alguna cosa a veure amb el nostre club.

Com tots sabeu durant el mes de setembre la televisió ens inunda amb anuncis sobre coleccionables que podem trobar als quioscos... "primer fascículo ya en su quiosco" i jo volia seguir aquesta corrent però sense tindre que anar al quiosc ni pagar un euro. Així donç sigau benvinguts aquest espai i espere que vos resulte interesant.


Con el primer fascículo gratis de regalo... el plaer de conéixer un poc més a Vicent Pla Abad més conegut en el món basquetboler per Vince, nou jugador del club provinent del Llosa Basket.

T: Hola Vince, benvingut al blog del C.B. Benigànim. Actualment què estàs fent? (estudies, treballes...)
V: Soc llisenciat en Odontología, y actualment treballe com a odontòleg generalista en la CLÍNICA DENTAL MB (Carcaixent).
T: Comencem l’entrevista:

T: Recordes com vas descobrir el bàsquet?
V: Si, vaig començar a coneixer este esport durant la primera època daurada del Pamesa València de Hopkins, Rodilla, Berni Alvarez, Tanoka Beard etc...hem va agradar, i com tenia una pista just baix de casa vaig començar a practicar-lo amb uns amics del poble a nivell amateur.
T: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?
V: Pues tindria uns 12 anys calcule. Jugavem pachangues entre la joventut del poble, no com a federats. Segurament son els millors records que tinc d'aquest esport. Soliem fer uns partidets joves contra majors tremendament igualats i amb molta competitivitat. De fet no va ser fins als 19 anys, amb la creació del LLOSA BASQUET quan vaIg començar a jugar com a federat.
T: Quin va ser el teu primer entrenador?
V: Va ser RAFA NOVA, un entrenador dominicá afincat a Canals que ens va entrenar durant bona part vde les dos primeres temporades del LLOSA BASKET, i no amb masa bons resultats per cert.
T: Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?
V: Jugue al nou equip BENIGANIM-LLOSA, de ala-pívot.
T: Què és el que més t’agrada del teu equip? quines expectatives tens de cara al començament d'aquesta temporada?
V: Magrada primer que res el basquet, però també i al mateix nivell que la vessant esportiva, la vessant humana, d'equip, de grup d'amics. Es a dir, els soparets, les cervecetes post-partit, les bromes al vestuari...TOT AIXÒ TAMBÉ ES BASKET!!
Expectatives....pasar-ho be i si pot ser muntar de categoria, tindrem molt bon equip.
T: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?
V: L'objectiu es seguir disfrutant d'aquest esport any darrere any mentre la faena i el físic ho permeten. Per a mi, i per a la resta de jugadors d'estes categories amateur açò no deixa de ser una afició, una molt bona afició.Agafarseu amb seriositat si, pero sempre per a pasar-ho be.
T: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?
V: A nivell FIBA el Valencia Basket. Es el equip de la terreta i el que mes hem va estirar cap a aquest esport, ho duc dins. A l'NBA no soc d'un equip definit, encara que sobretot magraden els equips històrics: Lakers, Celtics, Knicks, Sixers...
T: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?
V: Al nivell del basket cap esport. Però intente estar al dia de futbol, tenis, F1...mes que res per poder saber i opinar.
T: T’agrada llegir? quin és l’últim llibre que has llegit?
V: Si que m'agrada, però ho fag menys del que voldría. L'últim va ser LA LEONA BLANCA de Henning Mankell.
T: T’agrada el cinema? Quina és lúltima pel•lícula que has vist? I quina és la teua pel•lícula favorita?
V: Ahí si que m'has pillat, soc molt cinèfil. L'última que he vist es de Marvel, LOS VENGADORES, que per cert es malísima!! M'agraden tot tipus de pelis. A poder ser Scorsese, Nolan, Tarantino, Coppola, Kubrick...les meves pelis preferides son CASINO, ORIGEN i PULP FICTION.
T: Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?
V: Animar-lo a que el conega mes a fons, a que el practique amb ilusió, com a complement de la seva vida. Ja que es un sensacional esport d'equip a través del cual creixer com a persona. Pero només si deveres li agrada, perque açò no es futbol on els xiquets juguen per inèrcia, per la corrent social o per els pares. La gent que juguem a basquet ens encanta verdaderament el que fem.
T: És la primera vegada que col•labores en un blog? Què és el que més t’agrada de les reds socials?
V: Com saps no es la primera..jeje. Aquest mon dels blogs m'encanta perque es una magnífica forma de expresar pensaments i opinions amb una llibertat de forma i contingut mai vista. Et dona la posibilitat de coneixer a gent per internet. Gent que et segueix, et comenta...de tot arreu del mon. Personalment es una gran experiència.
T: Sabem que eres un enamorat de l'NBA, ens podries dir com naix aquesta passió?
V: Si, per a mi basquet es sinònim de NBA. Se que açò va a gustos, i que molts pro-FIBA no estarán d'acord. Però als Estats Units a diferència de a Europa, i sobretot a España, el basquet es un plat de primer nivell, de "postín", de calitat, que es servit cada nit en la millor de les gales. Es l'unic lloc del mon on es tractat tan social com periodisticament de la manera que es mereix. En això estem i estarem a anys llum d'ells. Som un "quiero i no puedo" al seu costat.

Per altra banda tenim el fet que es on es troben els millors jugadors del mon, i es practica el basquet mes atractiu. Raons ja de per si mes que suficients.

La gent que no li agrada l' NBA es simplement perque no la segueix, o no te ganes de vetlar o descarregar partits al dia seguent (com fag jo). Simplement NO HI HA COLOR.

Bé Vince, moltes gràcies per participar al blog i per haver-nos dedicat el teu temps. Realment ha estat molt interesant i ara segur que tots et coneixem un poc més. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et dessitgem molta sort en el futur.