Capçalera / Header

Coneixem a Rubén Santana, jugador del Morata Benigànim Sénior "A"

"...Tinc gent amb la que he compartit molts anys de la meua vida i amb una mirada ja ens entenem, és com una segona família". Entrevistem a Rubén Santana, jugador del Bàsquet Morata Benigànim.

Hui reprenem una secció molt demanada per alguns dels nostre seguidors, en la qual coneixem un poc més als protagonistes del nostre club, de la nostra família. Encetem "Coneixem a..." esperem que vos agrade.


CBB: Hola Rubén, com estàs?

CBB: Què estàs fent actualment? (treballes, estudies…).

Santana: Actualment estic com a professor d'educació física a l'institut Can Mas


CBB: Ens ajudes a conéixer la teua biografia esportiva??
Beniganim

Llosa

Carcaixent

Ontinyent

Las Arenas (canaries)

Canals

Beniganim.


CBB: Recordes com vas descobrir el bàsquet? 

Santana al Torneig de Quatretonda.
Santana: I tant, recorde que amb 17 anys anava a començar classes de guitarra però el senyor Toni Martínez em va telefonar per oferir-me jugar a l'equip del poble i com no, vaig acceptar, abans sols hi vaig poder jugar al poli de benigànim en les antigues pistes i amb els veterans, a hora d'ara continue sense saber tocar la guitarrra.


CBB: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments? 

Santana: 17 anys, vaig començar molt major, a Júnior, qui anava a dir que duraria tants anys… aquells primers entrenaments els recorde molt divertits amb els amics però el nostre nivell era… pèsim!!

CBB: Quin va ser el teu primer entrenador? Com va ser aquella etapa? 

Santana: Vam començar amb dos entrenadors increïbles, el gran Carlos Costera i el crac Carlos Paremosca, dos entrenadors amb una dimensió humana envejable. Fou una etapa on vam aprendre molt i on els resultats van passar a un segon pla.

CBB: Actualment jugues al Sènior Masculí Morata Benigànim, quina posició ocupes i què és el que més t'agrada fer a la pista? 

Santana: La meva posició es base i a pista m'agrada sentir-me important, m'agrada jugar els minuts calents i agafar responsabilitats.

CBB: Què és el que més t’agrada del teu club?

Santana: La gent que l'envolta, tant al senior A com al B tinc gent amb la que he compartit molts anys de la meva vida i ja amb una mirada ja ens entenem, es com una segona família.

CBB: Com a professor de secundària, t'agradaria entrenar a jugadors o jugadores d'eixa edat?

Santana: La faceta d'entrenador de moment li la deixe a Abel, a mi em tira més el món de la direcció esportiva i representació, despres de tots aquests anys amb els caps de setmana plens de partits el dia que em retire pense que voldré temps per a mi i els meus.

CBB: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?


El primer i fonamental gaudir com ho he fet fins ara i mantenir la meva forma i salut, l'any passat vaig tenir una lessió que em va tenir apartat quatre mesos i ho vaig passar malament al no poder ajudar a l'equip. A banda d'això a nivell col•lectiu espere que optem a molt en aquesta lliga i treballar fort i sense limits.

CBB: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?

Santana: Equip doncs soc soci del Valencia Basket i fidel seguidor.
Pel que fa als jugadors soc un amant dels clàssics, Papaloukas, Scola, Lorbek, Diamantidis, Langdon però si un jugador ha canviat el panorama nacional ha sigut Pau Gasol, pense que Pau marca un abans i un després en aquest esport en tots els aspectes.

CBB: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?

Santana: Tots en general, soc ex jugador de padel professional i sempre m'agrada fer algun partit, després el futbol, tenis, handbol, tots els esport en general son la meva major diversió.

CBB: T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit? Si, sempre que tinc temps, l'últim ha sigut el sueño de mi desvelo de Daimiel.

Santana: T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita? 

CBB: M'encanta el cinema, doncs la última que he vist és "Antes de ti" i la favorita… uff és complicat, Intocable, Gladiator, la trilogia de Batman, el senyor dels anelos… aquestes podrien estar destacades.

CBB: Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?

Santana: Li diria que jo hi vaig arrivar de rebot i vaig descobrir la passió de la meva vida, si busquen un esport on es puga barrejar, emoció, respecte, companyerisme, competitivitat, sense cap dubte no hi ha cap esport com aquest.

CBB:Sols visitar la web del club? T'agrada? Voldries que posàrem algun contingut o secció en concret? 

Santana: Si, està molt interessant aquest nou canvi i en començar la lliga hi serà molt més, amb el pas del temps veurem quines seccions hi podem incloure i segur que són un èxit.

CBB: Bé Santana, moltes gràcies per participar a la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en el futur.
Santana al Bàsquet Benigànim Llosa.