Capçalera / Header

Alex Sempere renova una temporada més com a jugador Sénior i membre de la Junta Directiva del Bàsquet Benigànim.



Àlex ja porta al club huit temporades i la pròxima serà la novena al Bàsquet Benigànim.

Hui coneixem un poc més a Àlex Sempere, un home que que en huit temporades ha fet de tot: entrenador, jugador i membre actiu de la Junta Directiva.


Hola Àlex, com estàs?


Àlex S: Hola, amb moltes ganes de començar la nova temporada i entrenar amb el Senior B. I com a membre de la Junta, il·lusionat, crec que aquest any serà un punt d'inflexió per al bàsquet en Benigànim. Molta il·lusió amb els nous projectes que ens esperen i, que estan ja en marxa i que ja s'han parlat a la web: equip Senior Femení (primer equip de la història al club), reforç de l’equip Sénior B, ascens a Preferent del Sénior A. També content amb el treball que s'ha realitzat durant el confinament dels membres de la Junta, però en especial, destacar el gran treball del nostre entrenador del Sénior A, Abel, persona incansable, gran professional i sempre a la direcció de veure aquest club on es mereix: aconseguint entrevistes amb jugadors de gran nivell que juguen a l’ACB, per aconseguir que els seguidors del bàsquet ho disfrutem, i a l’hora atraure l’inquietud de nous seguidors.

Estos nous projectes sempre van amb el propòsit que els xiquets s’il·lusionen en este esport (la gran base de qualsevol esport, la Cantera) i el veien com nosaltres un gran esport que et dóna moltes coses positives; una família, diversió, superació.


Què estàs fent actualment? (treballes, estudies…).


Àlex S: Actualment no estic treballant, per una enfermetat que vaig tindre fa 3 anys i ara estic bé, estic parat i esperant la meua alta per poder tornar al treball.

Però així i tot, aquest any vull treurem la capacitació per a professor, que també vaig tindre que deixar l'any passat per la enfermetat.


Ens ajudes a conéixer la teua biografia esportiva?


Àlex S:

-2008/2009 Sénior CB Benigànim.


-2010/2014 Entrenador benjamins Benigànim i Junta directiva


-2014/2015 Sénior CB Benigànim.


-2018/2019 Sénior CB Benigànim i Junta directiva.


-2019/2020 Sénior CB Benigànim i Junta directiva.


-2020/2021 Sénior CB Benigànim i Junta directiva.



Comencem l’entrevista:


1. Recordes com vas descobrir el bàsquet?


Àlex S: En l´entrevista del meu amic, Miguel Ángel, ho comenta. Ell va ser qui em va ensenyar i descobrir aquest gran esport, tindria uns 14-15 anys. Però cal afegir que també va ser una colla de “basqueters” que culminarà enamorant-me d´aquest gran esport; entre ells son pare Rafa Gomar, Toni Martinez (gran maneta per als triples), “Llaganya”, Carlos “Costera”, Marcos Gomar,…. Gent que es reunia a la pista vella de l'escola i es posaven a jugar incansables partits, i ens deixaven participar en eixos grans partits, grans records.


2. A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?


Àlex S: Com he dit abans als 14 anys jugava però no de forma federada, als 18 anys va ser la primera vegada que vaig jugar de manera federada.

Records?? jajaja. Al jugar sempre al carrer partidets i 3x3, estava molt perdut en pista, regles,etc. i seguisc.jajaja. Però he pogut millorar en aquests anys.



3. Quin va ser el teu primer entrenador?


Àlex S: El meu primer entrenador no me'n recorde del nom, sóc un desastre amb els noms. Però a la temporada 14/15 sí que me'n recorde, Carlos “Costera”: estratega, gran persona, va construir del no res un gran equip, anàvem tots a una. Amb ell vaig aprendre que hi ha que superar-se però no hi ha que deixar a costat la part humana, i es que, com he dit, va fer que l’equip fora un. Bons records.


4. Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?


Àlex S: Al Sénior “B” del Benigànim i estic com a base.


5. Què és el que més t’agrada del teu club?


Àlex S: De l'entrevista es deduirà (jajaja), i és que per a practicar qualsevol esport t’ha d’agradar, però si jugues un esport d'equip, imprescindible és que hi hagi bon rotllo, respecte... amb eixa base tot lo altre(competitivitat, etc) vindrà sols.



6. Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?


Àlex S: Aquesta temporada vull aportar el màxim meu per poder veure el meu equip on es mereix, i és als llocs més alts. S'està fent equip per això i crec que ho podem aconseguir.


7. Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?


Àlex S: Si et dic la veritat, tant al futbol com al bàsquet no sóc molt seguidor, però sóc de la terreta i el València enamora, he anat unes quantes vegades a La Fonteta i l’ambient és espectacular.

Jugador, em decantaria per Pau Gasol, un gran esportista que ha portat el bàsquet espanyol on es mereix.


8. A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?


Àlex S: M'encanta fer esport, ara estic amb el senderisme; la muntanya m’encisa, on pots perdre’t hores i hores meravellat dels paisatges, on pots evadir-te de tot.

Després també estic començant amb la bici, mateixos motius que el senderisme, però amb la bicicleta pots arribar més lluny i descobrir rutes espectaculars.

Córrer, futbet...tots aquests esports també els he practicat i tots tenen un comú denominador: vida saludable.


9. T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit?

Àlex S: M´encanta llegir, sóc aficionat a les històries de guerra, ficció. Però ara estic llegint autors valencians i actualment estic llegint, La vida sense ell de Isabel- Clara Simó un història de trama.


10. T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?


Àlex S: M´encanta el cine, de tot tipus de gènere: comèdia, ficció. Les Pelis de Pixar o Disney em tornen boig(jajaja), però ara també li he pegat a les pelis basades en fets reals.

L'última pel·lícula que he vist és: “ Adú” en la plataforma de Netflix, i la meva peli favorita es Master and Commanders, gran pel·lícula i gran banda sonora( m’aborrone quan la veig) i una peli que també m'agrada i que la vaig descobrir pel meu pare, “El último Mohicano” no sóc de llàgrima fàcil, però és veure-la i escoltar la banda sonora.



11. Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?


Àlex S: Com he dit en preguntes anteriors, he sigut entrenador i el meu missatge, que els intentava inculcar, era que disfrutaren del joc, que no es deixaren “cegar” per uns resultats, que vegeren més enllà; noves amistats, conèixer gent, viatjar… son coses que no veiem, però l’esport no sols són resultats són més coses. Això sí, no hi ha que confondre diversió en serietat al treball, respecte entre companys i a l’entrenador. Tot en conjunt sempre porta bons resultats i un bon ambient.


12. És la primera vegada que col·labores en la web? Què és el que més t’agrada de les reds socials?


Àlex S: Sí, crec que és la primera vegada.

Les reds socials són un bon pont/eina per a fer-nos arribar a tot arreu i que coneguen el nostre club. Fer un bon us de reds socials es importantíssim i,a més a més, un bon entreteniment per a la gent.


Àlex, moltes gràcies per participar a la web, enhorabona per tot el treball que estàs fent i per la lluïta constant contra l’enfermetat que vas tindre i gràcies per haver-nos dedicat el teu temps. Et desitgem molta sort en el futur.