Entrevistem a Miguel Martínez, jugador del Morata BenigànimMiguel Martínez, aler del Bàsquet Benigànim: "...El primer referent que vaig tindre va ser Allen Iverson, ja que el meu germà no se'l llevava de la boca...".


CBB: Hola Miguel, com estàs?

Què estàs fent actualment? (treballes o estudies…).
M: Actualmente treballe de mestre d'anglès.


CBB: Ens ajudes a conèixer la teua biografia esportiva??
M: Vaig començar a jugar a bàsquet l'any 2005 a la lliga d'Ontinyent.
Després, la temporada 2006/2007 es va crear el CB Benigànim i vaig estar jugant al club fins el 2010.
Al 2010 vaig deixar de jugar, ja que vaig anar a treballar a Catalunya.
Finalment, vaig tornar al poble al 2017 i he jugat:
-2018/2019 CB Benigànim Senior 1a Zonal
-2019/2020 CB Benigànim Senior 1a Zonal


Miguel Martínez (11). Primera temporada 2006/2007 com a federat.

Comencem l’entrevista:

CBB: Recordes com vas descobrir el bàsquet? 

M: Sí, recorde perfectament que el meu interés va naixer al voltants del 2005. El meu germà Toni em va animar a jugar algunes paxangues a les pistes del poble. Va ser gràcies a això, que vaig descobrir l'ambient i els valors d'aquest magnífic esport.

CBB: A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?


Miguel Martínez (entrenador Prebenjamí 2007/2008) amb Pau Gasol (jiji) M: Crec recordar que vaig començar quan tenía 17 anys. Vam començar a entrenar a les escoles i anàvem aprenent a jugar gràcies als més veterans com el meu germà, "Toni llaganya", Cloquell...


CBB: Quin va ser el teu primer entrenador?

M: El meu primer entrenador va ser Jhon, el pare de Matthew, actual company d'equip. Recorde les cares que feiem quan ens parlava en Anglés i no enteniem res. Menys mal que era un bon mimo.CBB: Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?

M: Actualment jugue al Basquet Benigànim. Vaig estar uns 6 anys sense jugar, ja que treballava a Catalunya. La meva posició es de 2 o 3.CBB: Què és el que més t’agrada del teu club?

M: El que més m'agrada és el bon ambient que hi ha. Fem molta pinya.CBB: Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?

M: En primer lloc gaudir de l'esport, i millorar any rere any, tant a nivell individual com col·lectiu.


CBB: Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?

M: M'agrada molt veure els partits de la selecció espanyola, crec que els valors que desprenden donen molt d'exemple. També m'agrada seguir el Valencia Bàsquet, i alguns equips de la NBA on hi ha jugadors espanyols.


El primer referent que vaig tindre va ser Allen Iverson, ja que el meu germà no se'l llevava de la boca. Després el vaig fixar en altres com Lebron, Carmelo Anthony, els germans Gasol o Ricky Rubio.


CBB: A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?

M: A part del bàsquet, també m'agrada molt seguir el fútbol i l’atletisme. A banda de practicar bàsquet, també entrene al gimnàs i faig alguna carrera popular.CBB: T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit?

M: No soc molt fan de la literatura la veritat, pero m’agrada llegir el diari esportiu i articles d’educació relacionats amb la meva àrea.CBB: T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?

M: Si que m’agrada el cinema, la última película que he vist és “El Rei Arturo”. I la última película que he vist i m’ha agradat molt es “In Time”. Les pelicules que més m’agraden són les relacionades amb l’espai.CBB: Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?

M: A un xiquet que està començant a jugar a bàsquet li diria que el bàsquet es un esport amb molts valors. Ha de tractar de gaudir-lo independentment dels resultats. De segur que farà grans amistats en el món del bàsquet i les victòries ja arribaran.CBB: És la primera vegada que col·labores en la web? Què és el que més t’agrada de les reds socials?

M: Si, es la meva primera intervenció a la web del bàsquet. El que més m'agrada de les red socials es poder seguir a persones que admire ii també poder assabentar-se de notícies relacionades amb l’esport..CBB: Bé Miguel, moltes gràcies per participar a la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en el futur.