Capçalera / Header

Miguel Ángel Gomar torna al Bàsquet Benigànim per a jugar al Sénior Masculí


El jugador beniganí es va formar al Bàsquet Benigànim des de la categoria cadet.

Sempre és una alegria veure com els jugadors que es van formar al nostre club als inicis, continuen amb nosaltres o tornen després d'algun temps. Hui coneixem a Miguel Ángel, jugador des de ja del Sénior Masculí del Bàsquet Benigànim.

Hola Miguel Ángel, com estàs?

Amb moltes ganes de començar la pretemporada.

Què estàs fent actualment? (treballes, estudies…).

M. Ángel: Actualment estic treballant com a professor de formació professional


Ens ajudes a conéixer la teua biografia esportiva?? Exemple:

M. Ángel:

-2004/2005 CB Benigànim Cadet

-2006/2008 CB Benigànim Junior

-Després he jugat al senior interrompudament (3 vegades) degut a situacions laborals i d’estudis, l’ultima d’elles a l’any 2016/2017.


Comencem l’entrevista:


1. Recordes com vas descobrir el bàsquet?


M. Ángel: Va ser gràcies al meu pare. Quan apenes tenia 5 anyets, ell jugava un torneig que feien a Benigànim amb l’equip dels piwakers i anava a veure tots els partits que es disputaven a les pistes de l'escola Beata Inés.


2. A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?


M. Ángel: Des de molt menut vaig començar a practicar el bàsquet. Anava a jugar amb el meu pare els caps de setmana de matí. Després, recorde que jugava moltes vegades sol, ja que el futbol era l’esport rei, fins que finalment Kito i Sergio (jugadors l’any passat del Senior B Calafrut) es van unir a mi.

D’aquells anys guarde el record de juntar-se diversos xiquets amb ganes de practicar un nou esport (Juanjo LLario, Andrés Benvant, Vicente Vidal, Juan Gomar, Marc Gilabert… quinta del 1991 i 1992 amb gent de la quinta del 89 i 90 con Carlos Paremosca fill, Rubén Santana, Javi Garcia, etc) i parlar amb diverses persones com Toni Llanganya, Enrique Gilabert, Carlos Costera, Carlos Paremosca, Rafa chapero, el meu pare (Rafa Gomar), Toni Martinez, Marcos Gomar… que anaven els caps de setmana a fer patxangues, per a que ens entrenàrem. A més de parlar amb l’ajuntament per poder utilitzar les instal·lacions del pavelló, fet que va finalitzar creant els primers dies del club i entrenant amb John Taylor (pare del membre del primer equip, Matt) més de 20 jugadors a l’hora, al Pavelló Esportiu Municipal.


3. Quin va ser el teu primer entrenador?


M. Ángel: El primer any de competir, categoria cadet, els nostres entrenadors eren Enrique Gilabert i Rafa Gomar. Era el primer any i encara que teniem unes ganes enormes per practicar aquest gran esport, va ser un any dificil, degut a començar a practicar el bàsquet a nivell de competir a una edat avançada.

El següent any va aplegar Marco Cremades, entrenador de Tavernes, que ens va entrenar a la categoria junior on vàrem aconseguir grans resultats.


4. Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?


M. Ángel: Actualment no estic competint, però si que intenta eixir a correr o amb la bici, ja que m’encanta practicar esport. Al principi ocupava la posició de base, fins que vaig pegar l’estirada i vaig canviar a la posició de pivot.


5. Què és el que més t’agrada del teu club?


M. Ángel: La proximitat i el bon rotllo que existeix al club, des de el primer fins a l’últim component, a més de les ganes que té tothom de fer que el club continue fent-se gran i aportant valors als més menuts.


6. Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?


M. Ángel: Més que competir, passar-ho bé i disfrutar d’aquest esport abans que el cos comence a donar problemes jejeje.


7. Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?


M. Ángel: Valencia Bàsket sens dubte! De menut admirava molt a Fabricio Oberto i Pau Gasol, encara que aquestos anys m’ha encantat la trajectoria de Rafa Martinez, una persona discreta que demostra la seua vàlua a la pista.


8. A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?


M. Ángel: Per a practicar m’agrada el món del running, però per a vore per la tv m’agrada el futbol.


9. T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit?


M. Ángel: Quan tinc temps (com aquesta quarantena) si que m’agrada. Ara estic llegint “la noia del tren”.


10. T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?


M. Ángel: No sóc massa de cinema, però de vegades si que em ve de gust veure una bona pel·licula. L’última pel·licula ni la recorde, però com a favorita tal volta triaria “L’indomable Will Hunting”.


11. Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?


M. Ángel: Que sols pense en disfrutar i fer als companys millors. Si una cosa demostra el bàsquet respecte altres esports es que no cal fer punts per a ser un jugador important a un equip.


12. És la primera vegada que col·labores en la web? Què és el que més t’agrada de les reds socials?


M. Ángel: Encara que he estat algunes temporades molt lligat al club, si que és la primera vegada que participe. El millor de les xarxes socials és aplegar a la gent, tal volta el que per a una persona pot ser una cosa simple, pot ser un punt d’inflexió/motivació per a un altra.


Miguel Ángel, moltes gràcies per participar a la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en el futur.