Capçalera / Header

Coneixem a Carlos Cuquerella, jugador del Bàsquet Benigànim

Carlos compleix anys amb la família del Bàsquet Benigànim.

Per a celebrar-ho, vos portem l'entrevista que ha escrit Carlos Cuquerella. Esperem que vos agrade.

Hola Carlos, com estàs?


Carlos C: Bona vesprada. La veritat que molt bé, encara que, desde que ens van confinar, es troba a faltar la competició i en general, l’exercici físic.


D'on eres i què estàs fent actualment (treball estudis)?


Carlos C: Sóc de Quatretonda. La veritat és, que desde fa dues setmanes, estic treballant de mestre a un poble de Catalunya, encara que em queden pocs dies de contracte, ja que se m’acaba el proper dia 15 de febrer (2021).


Ens ajudes a conèixer la teua biografia esportiva?


Carlos C: Clar que sí:

Als 12 anys (temporada 2002/2003) vaig començar a jugar a futbol, i hi vaig jugar durant 5 temporades (2007/2008), fins que em vaig trencar el genoll i vaig haver de deixar l’esport una llarguíssima temporada.

Uns anys més tard, si no recorde malament, a la temporada 2013/2014 vaig començar a jugar al Sènior “B” del CB Benigànim. Allí vaig estar durant 2 o 3 temporades, i ho vaig haver de deixar perquè me’n vaig anar a estudiar i com hi estudiava per la vesprada, les meues possibilitats d’entrenar amb l’equip eren nul·les.

Durant aquest temps, em vaig dedicar a jugar a pàdel, encara que mai he arribat a estar federat, entre altres coses, pel meu baix nivell a aquest esport.

Finalment, una vegada acabats els estudis, aquesta temporada (2020/2021) he tornat a jugar al CB Benigànim i a hores d’ara, estic esperant que el COVID ens deixe reprendre les competicions.


Comencem l’entrevista:


1. Recordes com vas descobrir el bàsquet?


Carlos C: Sempre m’ha agradat l’esport, en general. Però ja desde l’època de l’institut, el bàsquet m’agradava molt. Recorde que cada migdia, a l’hora del menjador, hi jugava amb els meus amics i passavem molts bons moments. Però al poble (Quatretonda), l’únic esport que hi havia en aquell moment, era el futbol, per tant, agradant-me el bàsquet com m’agradava, jugant a futbol que vaig acabar...


2. A quina edat vas començar a jugar a bàsquet? Quins records guardes d’aquells primers dies d’entrenaments?


Carlos C: Vaig començar-hi amb uns 22 anys. Recorde com, encara que perdiem quasi tots els partits, l’ambient de l’equip era molt bo. A día de hui, encara tinc molt bona relació amb la gent amb la que vaig compartir aquests anys.


3. Quin va ser el teu primer entrenador?


Carlos C: Va ser Miguel Llopis.4. Actualment en quin equip jugues i quina posició ocupes?


Carlos C: Actualment jugue al CB Benigànim, més concretament al sènior “B” i quan jugue, la major part del temps ho faig d’aler.


5. Què és el que més t’agrada del teu club?


Carlos C: El que més m’agrada del club és l’ambient que hi ha. Tant al meu equip, com al sènior “A”, sempre m’he trobat amb gent amb ganes de fer bàsquet i que quan li demanes consell, no s’ho pensen gens a l’hora d’ajudar amb el que poden.


6. Dins el món de la cistella, quins són els teus objectius?


Carlos C: El meu objectiu principal és gaudir, tant de l’esport, com de la companyia. A banda d’açò, com a persona competitiva que sóc, m’agradaria guanyar la màxima quantitat possible de partits.7. Quin és el teu equip de bàsquet favorit? I quin/s jugadors/es són els que més t’agraden?


Carlos C: El meu equip preferit és “Los Angeles Lakers” i els jugadors que més m’agraden són LeBron James i Kyrie Irving. Encara que fa temps, ho era Allen Iverson.8. A banda del bàsquet, quins altres esports t’agraden i sols seguir?Carlos C: Encara que no sóc una persona que li agrade massa mirar com altra gent practica esport, de vegades veig partits de futbol o de padel.9. T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit?


Carlos C: Sí, però només si ho faig per gust. Ho odie quan m’imposen allò que he de llegir.

Per a ser sincer, no recorde el títol de l’últim llibre que vaig llegir, era un que parlava d’una innovadora metodologia d’educació, encara que estic mirant de comprar-me “El Silmarillion”.10. T’agrada el cinema? Quina és l’última pel·lícula que has vist? I quina és la teua pel·lícula favorita?


Carlos C: M’agrada molt el cinema, encara que, per desgràcia, amb açò del COVID, últimament estan estrenant molt poques pel·lícules. La saga que més m’agrada, és la del senyor dels anells, encara que, si he de triar una sola pel·lícula, em quede amb la primera: la comunitat de l’anell.


11. Qué li diries a un xiquet/a que està començant en el món del bàsquet?


Carlos C: Que gaudisca tot el que puga d’aquest meravellós esport, i que aprenga ara totes les bases, que de major costen molt més d’assimilar.


12. És la primera vegada que col·labores en la web? Què és el que més t’agrada de les reds socials?


Carlos C: Sí, es la primera vegada que hi col·labore, encara que solc llegir les entrevistes i veure els vídeos que es pengen. De les xarxes socials m’agrada molt que li se dona participació, i fins i tot protagonisme a la gent.


Carlos, moltes gràcies per participar a la web i per haver-nos dedicat el teu temps. Esperem les teues aportacions quan tingues temps i et desitgem molta sort en la teua etapa com a mestre a Catalunya.


Carlos C: Moltes gràcies a vosaltres. Vos desitge molta salut a tots i a totes a aquests temps tan complicats que estem passant, i espere que ens puguem tornar a trobar molt prompte a les pistes!